Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS
linkbuilding

LinkBuilding Marketing

Wat is Linkbuilding?

Geef je site een boost!

Linkbuilding is zorgen voor het krijgen van actieve backlinks van externe websites naar jouw website. Dit steeds met het doel van om een hogere waardering voor zoekmachines zoals Google te bekomen en daarmee de stijging/groei van zoekwoorden te bevorderen en stimuleren.

+
Active Clients
+
Projects Done
+
Team Advisors

Linkbuilding is zeer belangrijk deel van zoekmachine optimalisatie. Een zoekmachine hecht grote waarde aan het aantal relevante inkomende links naar een website. Om het simple uit te leggen: Je kan deze links als stemmen voor je website bekijken. Hoe meer stemmen je website heeft, des te belangrijker hij zal bevonden woerden volgens de zoekmachines. Het is niet enkel belangrijk om veel links te hebben, maar veel belangrijker om veel kwalitatieve backlinks te hebben.

Wat zijn de voordelen van onze Linkbuilding?

01
01

ROI Gebaseerde Zoekwoorden

Wij zullen steeds zoekwoorden gebruiken die relevant en conversie gericht zijn. En door te meten zullen we weten of deze converteren.

03
03

Steeds future proof

Wij denken niet alleen aan wat morgen werkt, wij denken mee aan wat binnen 3 , 4 of 5 jaar nog werkt. Samen gaan we voor de toekomst!

05
05

Conversie optimalisatie

Wij zullen steeds de SEO landingspagina's zodanig bouwen dat deze geoptimaliseerd zijn voor conversie.

02
02

Kwalitatieve content

Bij ons kan u kiezen om content zelf te schrijven, echter bieden wij de mogelijkheid om deze te laten schrijven door professionele copywriters.

04
04

Meten is weten

Door Google Analytics, Google Ads en Meta Ads conversies in te stellen, weten wij wat onze campagnes aan conversies brengen.

06
06

Meer dan 8 jaar ervaring

Door onze ervaring weten we wat er werkt. Niet enkel wat er vandaag werkt, maar ook wat er in de toekomst zal werken.

Hoe linkbuilding doen

Manieren van Linkbuidling

Wat is er allemaal mogelijk?

Er zijn verschillende manieren om aan linkbuilding te doen. Elk met zijn eigen voor en nadelen. Wij raden aan om steeds een combinatie van verschillende manieren te combineren voor het beste resultaat. Volgende zijn de verschillende linkbuilding manieren:

 • backlinks zelf aanmaken
 • backlinks vragen
 • backlinks verdienen
 • backlinks kopen of ruilen
 • backlinks behouden

Content Is King, but Marketing Is Queen and Runs the Household

bg-dots

– Tim Maes, CEO

Elke mogelijkheid van linkbuilding uitgelegd

Backlinks zelf aanmaken

Hierbij ga je zelf verwijzingen naar jouw website plaatsen op het internet. Er zijn veel bedrijvengids websites waar je zelf jouw onderneming aan kan toevoegen. Voorbeelden hiervan zijn blog comments en social media profielen. Dit type links zijn minder waard in SEO perspectief omdat ze zelf zijn aan te maken.

Backlinks verdienen

Nog een manier van backlinks krijgen is door ze te verdienen. Bijvoorbeeld door goede allesomvattende content te maken waarbij andere website eigenaren hiernaartoe willen verwijzen. Denk aan unieke informatie, interessante infographics en weetjes. Volgens de richtlijnen van Google zouden alle backlinks onder verdiende backlinks moeten vallen. Zo kan het algoritme namelijk bepalen welke websites en pagina’s relevant zijn. Het creeren van content waar anderen naar willen linken kent soms de vakterm linkbait.

Backlinks behouden

De laatste linkbuilding manier op deze lijst klinkt misschien een beetje voor de hand liggend maar wordt vaak vergeten. Dit is namelijk het behouden van je verkregen backlinks. Controleer regelmatig of er links verwijzen naar bijvoorbeeld 404 pagina’s. Verder kan je in verschillende SEO software zien of er backlinks verloren zijn gegaan. Als dit het geval is kan je proberen om deze link terug te krijgen.

Backlinks aanvragen

Een van de meest gebruikte linkbuilding manieren is om backlinks te vragen. Dit proces noemen we: Outreach. Hierbij benader je andere websites met de vraag of zij naar jouw domein, pagina of specifiek artikel willen linken. Het lastige bij deze manier is dat het veel tijd kost en er geen garrantie is dat het nieuwe backlinks oplevert. Daarnaast zijn website eigenaren zich ervan bewust dat een backlink waarde heeft en zullen daarom snel vragen om een vergoeding.

Backlinks kopen of ruilen

De snelste manier om backlinks te krijgen is door ze te kopen. Vroeger kon je hoge Google posities realiseren door startpaginalinks in bulk op te kopen. Hierdoor kwamen pagina’s zonder relevante content hoog in de zoekmachine. Sindsdien is het algoritme meer gaan kijken naar de combinatie van sterke content en relevante backlinks. Spammy linkbuilding werkt vandaag de dag (gelukkig) niet meer en kan zelfs negatieve gevolgen hebben. Google is tegen het ruilen van links voor middelen, diensten of geld. Echter, bij zoekopdrachten met hoge concurrentie is er bijna altijd sprake van betaalde linkbuilding als je kijkt naar het backlinkprofiel van de top 10 resultaten. Om linkbuilding goed aan te pakken is het verstandig om met een proffesioneel linkbuilding bureau te werken.

Zij vertellen

Wat onze
klanten vertellen?

bg-dots
bg-dots
Welk pan voor jou?

Onze Linkbuilding plannen

Wij hebben reeds vele jaren ervaring met Linkbuilding voor kleine en grote ondernemingen.
Heeft u vragen of wenst u een opmaat gemaakt plan. Meld dit dan in uw aanvraag.

Starter
Starter

349,-

Maandelijks pakket*

 • 40 High Quality Nederlandse Backlinks per maand.
 • Dit op High Quality sites: DA 30+, PA 30+, TF 15+, Moz Rank 4+
 • Backlinck analyse
 • Concurrentieanalyse

*Maandelijks pakket, per 3 maanden

Small
Small

399,-

Maandelijks pakket*

 • 80 High Quality Nederlandse Backlinks per maand.
 • Dit op High Quality sites: DA 30+, PA 30+, TF 15+, Moz Rank 4+
 • Backlinck analyse
 • Concurrentieanalyse

*Maandelijks pakket, per 3 maanden

Pro
Pro

499,-

Maandelijks pakket

 • 150 High Quality Nederlandse Backlinks per maand.
 • Dit op High Quality sites: DA 30+, PA 30+, TF 15+, Moz Rank 4+
 • Backlinck analyse
 • Concurrentieanalyse

*Maandelijks pakket, per 3 maanden

Adviesgesprek

Vraag je gratis adviesgesprek aan!